„Sve mogu u Onome koji me jača.“ – „Holywin“ u Požegi

31. listopada 2016. godine održan je 6. po redu Holywin u župi sv. Leopolda Mandića u Požegi. Ovogodišnje geslo citat je iz poslanice Filipljanima: „Sve mogu u Onome koji me jača.“

Mnogi ljudi, a pogotovo mladih, danas sve manje i manje pronalaze svoju snagu i utjehu u naručju Stvoritelja te smo ih željeli podsjetiti na to kako je Gospodin dobar i svemoguć, kako nam On daje snagu. Program je započeo od svetom misom koju su animirali mladi župe sv. Leopolda, a predvodio ju je vlč. Želimir Žuljević, bivši kapelan u župi sv. Leopolda. U kongregaciji su bili još neki prijašnji kapelani kao i sadašnji te župnik Jozo Jurić. Poslije mise je uslijedila duhovna misao vlč. Želimira nakon koje su se gradske župe predstavljale pjesmom ili scenskim prikazom. Predstavili su se Framaši, mladi iz Katedrale i mladi naše župe. Službeni dio programa završio je klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Po završetku programa preselili smo se u župne dvorane gdje smo se nastavili družiti uz okrepu i pjesmu. Odaziv je ove godine bio nešto veći nego li prethodne, a bilo je lijepo vidjeti da su se na Holywin odazvali i stariji župljani.

02_holywin_pozega2016

Vjerujemo da svake godine napredujemo u organizaciji te se nadamo da se vidi trud uložen u provedbu ovog događaja. Holywin je ovdje da nas podsjeti da tradiciju, pravo značenje i vrijednost blagdana Svih svetih i Dušnog dana.

Valentina Bunjevac i Petra Skukan