Obiteljska križarska ljetna duhovna obnova – Šibenik 2017.

„Ove bih godine želio dio godišnjeg odmora provesti na nekom mirnom mjestu sa svojom obitelji. Bilo bi dobro da ima i neka crkva u blizini da mogu koji put otići na misu kako bih se osim fizički i duhovno oporavio. Još kad bi bilo i drugih obitelji s malom djecom pa da se djeca mogu skupa igrati… a još da i cijena bude prihvatljiva…“

Drage križarice i križari, ako vam se ove misli vrte po glavi, imamo sreće jer upravo to i puno više se nudi ove godine u obliku Obiteljske križarske ljetne duhovne obnove. Nove generacije križara su polako stasale, formirale svoje obitelji, dobile djecu, … Vrijeme je bilo da se organizira i osmisli program prilagođen mladim obiteljima u kojem bi svoje potrebe kroz razne sadržaje ostvarili i roditelji, ali i djeca. Na sudjelovanje su pozvani svi bračni parovi, bilo da još nemaju djece bilo da ih već imaju cijeli čopor.

A program se priprema u suradnji s vlč. Stjepanom Škvorcom i Zajednicom bračnih susreta. Održavanje Obiteljske križarske ljetne duhovne obnove predviđeno je u kompleksu katoličkog školskog centra šibenske biskupije u Šibeniku (Sobe Mihovil) u terminu 31. srpnja do 6. kolovoza 2017. godine. Ondje smo prošlog ljeta održali ljetnu križarsku duhovnu obnovu za mlađe križare. Sobe su opremljene s 2 ili 3 kreveta uz mogućnost dodavanja dodatnog ležaja ili putnog krevetića, vlastitim sanitarnim čvorom i rashladnim uređajima. Uz sobe, na raspolaganju će biti i restoran, nova kapelica, moderna kongresna dvorana, dvoranica za rekreaciju djece i odraslih, vanjska igrališta i ostali sadržaji novoosnovane katoličke osnovne škole. Treba napomenuti i blizinu Solarisa, Brodarice i ostalih plaža u šibenskoj rivijeri te planiranje odlaska na izlet u neko od obližnjih popularnih odredišta u okolici (Knin, NP Krka, …). Dodatne informacije o smještaju, programu te cjelovitiji popis i podsjetnik potrebnih stvari naknadno ćemo poslati. Cijena za boravak u trajanju od 7 dana (6 noći) za jednu odraslu osobu je 950 kuna. Cijena za djecu od 3 do 12 godina je umanjena za 50%, a boravak je besplatan za djecu do 2 godine. U tu cijenu su uključeni svi troškovi boravka za vrijeme trajanja duhovne obnove, smještaj, prehrana kroz 3 obroka dnevno u spomenutom restoranu te ostali potrebni materijali. Nadam se iskreno da će se ovogodišnja Obiteljska križarska ljetna duhovna obnova naći na vašoj ljetnoj duhovnoj karti. Nemojte predugo čekati s prijavama jer nema previše slobodnih kapaciteta koje je potrebno da što prije zauzmemo kao grupa.

Za više informacija i pomoć u nagovaranju da sudjelujete u ovogodišnjoj PRVOJ Obiteljskoj križarskoj ljetnoj duhovnoj obnovi obratite se SKV-u. A svakako Vas molimo da širite vijest o ovoj Obiteljskoj duhovnoj obnovi te da na nju pozovete križarske bračne parove, prijatelje Križarske organizacije te sve ljude srca otvorena za duhovnu okrjepu.

Tomislav Brejar,
suorganizator obiteljskog duhovnog ljeta