Jubilarni deseti Papin dan pape Franje u ponedjeljak 13. ožujka 2023.

Zajedno proslavimo jubilarni deseti Papin dan pape Franje nastavljajući s proslavama Papina dana u školi te slavljem euharistije i svečanom akademijom na Kaptolu u Zagrebu 13. ožujka 2023.

Papin dan 13. ožujka – to je prilika u kojoj se iskazuje i ogleda naša ljubav prema Crkvi i njenom poglavaru. Mi križari tu ljubav usvajamo iz primjera bl. Ivana Merza – našeg duhovnog utemeljitelja. A u današnje vrijeme ju manifestiramo na svojstven i prikladan način. Jedan je Proslava Papina dana u školi kroz koji se djeci od malih nogu želi posvijestiti pripadnost Svetoj Katoličkoj Crkvi te podsjetiti da za uzora imamo Krista na zemlji – PAPU.

Ovogodišnji Papin dan pada na ponedjeljak 13. ožujka 2023. U školama se može s proslavama započeti toga dana, a svakako u skladu sa školskim rasporedom preporučamo proslaviti Papin dan i tokom ostatka tjedna nakon ponedjeljka 13. ožujka. Križari imaju dužnost vršiti promidžbu Papina dana u školi među svojim prijateljima, vjeroučiteljima i svima drugima koji se mogu uključiti u inicijativu. Svakako SKV-u dojavite i mailove vjeroučitelja da ih uključimo u obavještavanje, a sve informacije o proslavi Papina dana u školi mogu se pronaći na:

www.krizari.hr/papin-dan-u-skoli/

https://www.facebook.com/papindanuskoli/

Središnja proslava Papina dana obilježit će se euharistijom u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na Kaptolu 28 u Zagrebu u ponedjeljak 13. ožujka u 18 sati. Svetu misu će predslaviti biskup mons. Ivan Šaško – pomoćni biskup zagrebački. U 19:30 sati uslijedit će svečana akademija u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta (Kaptol 29a). Prigodna predavanja održat će uvaženi predavači:

vlč. mr. sc. Tomislav Hačko: „Molio sam za tebe … (Lk22,32) – Papin dan u porukama kardinala Kuharića“

vlč. dr. sc. Jakov Rađa: „Vrline kršćanskog političara prema papi Franji“

Glazbenim izričajem ovu akademiju upotpunit će križarica i solistica s glazbene akademije u Zagrebu, Lucija Klarić. Sveta misa i svečana akademija bit emitirani putem Facebook stranice Križarske organizacije te kasnije u snimci putem youtube kanala KRIŽARI.

Hvala svima koji su dali svoj veliki doprinos u dosadašnjoj organizaciji ovogodišnje proslave Papina dana kao i onima koji će se tek uključiti. Neupitno je govoriti da je križarima dužnost sudjelovati u proslavi Papina dana, širiti ljubav prema papi, na prigodan način obilježiti Papin dan u svome križarskom društvu (u mogućim okvirima) te se osim virtualno preporuča uživo odazvati na svečanu proslavu u Zagrebu 13. ožujka s početkom od 18 sati. Radujemo se vašem odazivu te vas molimo da vijesti o ovom događaju širite kako bismo svi zajedno radosno proslavili DESETI papinski rođendan pape Franje!

BOG ŽIVI!