Poziv na proslavu Papina dana u nedjelju 13. ožujka 2022.

Slavimo deveti Papin dan pape Franje nastavljajući s proslavama Papina dana u školi te slavljem svete mise u župi bl. Ivana Merza u Španskom. Proslave će se zaključiti emitiranjem predavanja na daljinu putem križarskih društvenih kanala.

Budući da ove godine Papin dan pada na nedjelju 13. ožujka 2022. u školama se može s proslavama započeti već u tjednu uoči, a svakako u skladu sa školskim rasporedom preporučamo proslaviti Papin dan u tjednu nakon nedjelje 13. ožujka. Križari imaju dužnost vršiti promidžbu Papina dana u školi među svojim prijateljima, vjeroučiteljima i svima drugima koji se mogu uključiti u inicijativu. Svakako SKV-u dojavite i mailove vjeroučitelja da ih uključimo u obavještavanje, a sve informacije o proslavi Papina dana u školi mogu se pronaći na:

www.krizari.hr/papin-dan-u-skoli/

https://www.facebook.com/papindanuskoli/

Središnja proslava Papina dana obilježit će se svetom misom u župi bl. Ivana Merza u Španskom u Zagrebu u nedjelju 13. ožujka u 10 sati. Svetu misu će predslaviti Njegova Ekscelencija mons. Giorgio Lingua – Apostolski Nuncij u Republici Hrvatskoj. Neka nas u svojoj župi zagovorom prati pokretač proslave Papina dana u Hrvatskoj.

Navečer u nedjelju 13. ožujka putem youtube kanala KRIŽARI će se emitirati predavanje na daljinu koje će održat će ga vlč. Matej Filipović, naš dragi brat križar i  svećenik požeške biskupije koji je trenutno na postdiplomskom studiju u Rimu. Sveta misa i predavanje bit će dostupni emitiranjem putem youtube kanala KRIŽARI i Facebook stranice Križarske organizacije.

Hvala svima koji su dali svoj veliki doprinos u dosadašnjoj organizaciji ovogodišnje proslave Papina dana kao i onima koji će se tek uključiti. Neupitno je govoriti da je križarima dužnost sudjelovati u proslavi Papina dana, širiti ljubav prema papi, na prigodan način obilježiti Papin dan u svome društvu (ukoliko je moguće) te se osim virtualno preporuča uživo odazvati u Špansko na svetu misu u nedjelju 13. ožujka u 10 sati.

U ovo vrijeme kada nam je vjerojatno svima malo poljuljan osjećaj sigurnosti zbog događanja u Ukrajini svakako se uvijek valja orijentirati prema Rimskom svjetioniku. Posebno na prvi dan korizme na koji nas je papa pozvao da bude Dan posta za mir, ali i kroz čitavu korizmu budimo ujedinjeni u zajedništvu moleći na nakane pape Franje.

BOG ŽIVI!

 

„Providnost je na goru posadila jedan svjetionik – PAPINSTVO – koje vjekovima svijetli svom zemljom i pomaže razlikovati istinu od zablude, dobro od zla.“ – bl. Ivan Merz