Križari na božićnom čestitanju uzoritom kardinalu Josipu Bozaniću

U petak 18. prosinca 2015. godine u 18 sati održano je božićno čestitanje uzoritom kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu metropoliti zagrebačkom, za voditelje i predstavnike crkvenih pokreta, udruga i zajednica! Božićnu čestitku kardinalu uputili su i članovi Križarske organizacije.

Križarsku organizaciju na božićnom čestitanju kardinalu predstavljali su Kristina Filipović – dopredsjednica Križarske organizacije, Ivana Bošković – tajnica Križarske organizacije i Matej Masjar – referent za organizaciju. U ugodnom razgovoru s uzoritim kardinalom ukratko su predstavili rad Križarske organizacije s posebnim naglaskom na izdavanje novog broja obnovljenog časopisa „Križ“ kao zrcala križarskog života, koji je ovom prigodom uručen kardinalu. Također se razgovaralo i o desetogodišnjici ljetne križarske duhovne obnove koja je ove godine održana u kući susreta Betanija u župi Ćunski na Lošinju, prvoj župi u kojoj je kardinal službovao ređenjem za svećenika krčke biskupije.

02_IMG_7263a800

Kardinal se osvrnuo na nadolazeću proslavu Papinog dana uz nadu i želju da će biti u mogućnosti odazvati se upućenom pozivu. Pozdravio je sve križare uputivši toplu božićnu čestitku duhovnicima i članovima Križarske organizacije uz križarski pozdrav Bog živi!