Koga Marija štiti, taj je siguran. Koga ona čuva, taj ne propada.

S radošću u srcu koračasmo prema još jednom Božiću. Josip i trudna Marija na magarcu su uz sve teškoće puta uspjeli sačuvati Isusa i doći do Betlehema te u štalici roditi Isusa ovome svijetu.

Naš zadatak je poput Marije nastaviti čuvati Isusa, ali ne za sebe nego toplinu štalice nastaviti širiti u srce bližnjega. Ne moramo izvoditi čudesa kako ih je Isus činio. Dovoljno je da smo kroz Došašće pripravljali naše srce. Odrecimo se sebičnosti i oholosti, lutanja i zavodljivosti, biranja najlakšeg puta. Tada ne moramo na krajeve svijeta tražiti gladne i siromašne već pronađimo tužnog i odbačenog koji je pored nas, onoga koji je gladan naše pažnje i topline. Najmanje što ovog Božića možemo jest darovati osmjeh i zagrljaj. ODVAŽIMO SE!!!

Poštovani duhovnici, sestre i braćo križari, dragi prijatelji, uz misli službenice Božje Marice Stanković i misli o Božiću od srca želimo radostan i blagoslovljen Božić Vama i svim članovima Vaše obitelji, članovima Vašeg križarskog društva te svim bližnjima i suradnicima!

BOG ŽIVI!

Središnje križarsko vodstvo