Proslava Papina dana u Zagrebu

Križarska organizacija povodom 11. obljetnice pontifikata pape Franje organizira proslavu Papina dana u srijedu 13. ožujka u Zagrebu.

Program će započeti euharistijskim slavljem u 18 sati u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca (Kaptol 28). Uslijedit će svečana akademija u 19:30 u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta (Kaptol 29a).

Proslavu će obogatiti predavanja o pontifikatu pape Franje. Rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić održat će predavanje „Papa Franjo i Crkva u promjeni epohe“. O temi „Papa Franjo – otac i brat“ govorit će biskupski vikar za kler Varaždinske biskupije i župnik Župe sv. Petra i Pavla u Mačkovcu mr. sc. Anđelko Košćak.

U glazbenom dijelu nastupit će križarica iz Požege Dora Matošević, a proslava će završiti zajedničkim druženjem uz zakusku.

Sveta misa i svečana akademija bit će emitirani putem Facebook stranice Križarske organizacije te kasnije u snimci putem youtube kanala KRIŽARI.
Papin dan proslavit će se i u školama. S proslavama će se započeti u srijedu 13. ožujka 2024., a svakako u skladu sa školskim rasporedom preporučamo da se obilježavanje u školi organizira i druge dane kroz cijeli taj tjedan kako bi djeca koji taj dan nemaju vjeronauk ili drugi prikladni predmet dobila priliku približiti se papi Franji. Neka ova proslava Papina dana bude barem mali korak u širenju ljubavi i vjernosti Papi u hrvatskom narodu.
Više informacija o ovogodišnjem obilježavanju Papina dana i Papina dana u školi može se pronaći na mrežnoj stranici www.krizari.hr te na sljedećim poveznicama:
https://www.facebook.com/papindanuskoli/
https://www.facebook.com/events/987467662948533/
Uz iščekivanje ovogodišnje proslave Papina dana preporučamo papu Franju u Vaše molitve i radujemo se Vašem odazivu te Vas molimo da vijesti o ovom događaju širite kako bismo svi zajedno radosno proslavili papinski rođendan pape Franje!
Vidimo se u Vijencu!
BOG ŽIVI!
+++
„Pazite da ostavite sinu za baštinu vjeru! Što mu koriste milijuni ako izgubi vjeru! Naprotiv, ako mu ništa drugo ne ostavite, nego samo vjeru, bit će sretan!“ – bl. Alojzije Stepinac