„Papa – tko je on?“ – radionica i druženje s djecom na Šalati

22. listopada 2016. Hrvatska zajednica Bračnih susreta proslavila je 40. obljetnicu djelovanja u Hrvatskoj. Toga dana križari su organizirali radionicu i jednodnevno druženje s djecom članova Zajednice bračnih susreta.

007_radionica

011_radionica

Svi zajedno okupili smo se u prostorijama Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati u Zagrebu. Bilo nas je pedesetak.  Druženje smo započeli pjesmom „Isuse, volim te“ i molitvom. Predali smo taj dan u Božje ruke, zamolili Ga da blagoslovi nas i sve one koje ćemo toga dana upoznati, svu našu igru, pjesmu i zajedništvo. Na kraju molitve uz plesne pokrete otpjevali smo pjesmu „Mi želimo uzdić’ Isusa“. Bilo je prekrasno vidjeti i čuti kako svi zajedno pjesmom slave  Gospodina! Nakon molitve uslijedila je igra upoznavanja. Podijelili smo se u dvije grupe te je tako svatko trebao reći nešto o sebi: kako se zove, otkuda dolazi, koliko ima godina, ima li brata ili sestru te što voli ili ne voli. Nakon upoznavanja najbolje je zabaviti se! Uzeli smo lopte te pohitali na igralište. Dječaci su zaigrali, naravno, nogomet, dok su se djevojčice okušale u igri graničara.

012_radionica

014_radionica

Oko 11:30h Ana Rajnović je održala radionica na temu „Papa – tko je on?“. Razgovarali smo o papi kao poglavaru katoličke Crkve, upoznali se sa životom pape Franje te se spomenuli sv. Ivana Pavla II. budući da se upravo na dan održavanja radionice, 22. listopada, slavi njegov blagdan.  Nakon izložene teme zadatak je bio nacrtati ili napisati nešto papi Franji. Kako su u predstavljanju mnogi spomenuli da u školi najviše vole likovni, prekrasnih radova nije nedostajalo.  Nakon kratkog odmora i okrijepe, ponovno je na redu bila zabava! Igrali smo igru s balonima, pokušali plesati „slavne križarske plesove“,  plesali s onim najmanjima te se družili uz pjesmu i razgovor.  U 15h uslijedio je zajednički polazak na svetu misu koju je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić.

050_radionica

Uistinu, bio je to dan prepun veselja, osmjeha, pjesme, igre i novih poznanstava. Drago nam je da smo kao križari uspjeli okupiti mlade oko sebe te s njima podijeliti svoju radost i ljubav prema Bogu i Papi. Nadam se da će nam ovaj dan svima ostati u sjećanju kao jedno lijepo iskustvo prikazano na veću slavu Božju!

042_radionica

BOG ŽIVI!

Ana Rajnović