Brzojavna čestitka papi Franji sa svečane akademije prigodom Papina dana 13. ožujka 2017.

Sa svečane akademije prigodom proslave Papina dana, održane 13. ožujka 2017. godine u dvorani „Vijenac” Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu, papi Franji je upućena brzojavna čestitka na hrvatskom i talijanskom jeziku u ime Križarske organizacije i svih okupljenih na svečanoj akademiji. Čestitku je na Akademiji pročitala tajnica Križarske organizacije, Ivana Bošković, te ju zatim uručila tajniku Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj, mons. Januszu Stanislawu Błachowiaku.

U nastavku donosimo tekst brzojavne čestitke upućene papi Franji:

Poštovani i dragi Sveti Oče Franjo!

U ime Križarske organizacije u Hrvatskoj od srca Vam želimo čestitati četvrtu godinu Vašeg pontifikata. Po uzoru na našeg duhovnog utemeljitelja, blaženog Ivana Merza, koji je u liku Svetoga Oca promatrao primjer istinske odanosti i vjernosti Kristu i njegovoj Crkvi, i ove godine smo se okupili kako bismo Vam, svečanim obilježavanjem Papina dana, izrazili zahvalnost na svim poticajima, riječima i ohrabrenjima koja nam dajete u svakom trenutku.

U protekloj godini Vašeg pontifikata svjedočili smo snažnim porukama koje odjekuju u životima mnogih ljudi te nas sve vode kroz životne teškoće i kušnje. Godina milosrđa je zatvorena, ali njezin odjek se još uvijek osjeća te se trudimo nasljedovati Vaše riječi, kako kršćanin na svom putu treba biti milosrdan, baš poput Isusa. Upravo su vedro oko i radosno lice znakovi da smo na putu primanja Isusove punine. Preporučamo se u Vaše molitve kako bi smo kao Organizacija uvijek bili otvoreni osluškivati Isusove riječi te na taj način doprinijeli stvaranju jedinstva svih kršćana.

Izražavajući Vam neizmjernu vjernost u ime Križarske organizacije te u ime svih nazočnih na svečanoj proslavi Papina dana srdačno Vas pozdravljamo našim križarskim pozdravom:

BOG ŽIVI!

Darijo Burjan,
predsjednik Križarske organizacije
Zagreb, 13. ožujka 2017.