Gore gledaj prema nebu i ne boj se!

Drage križarice i križari, poštovani duhovnici,

s radošću u srcu spremno dočekasmo još jedan Isusov rođendan. Ali nije to bilo kakav rođendan ili još samo jedan u nizu. Gospodin se rodio u Betlehemskoj štalici da bi se mogao roditi u nama, u našem srcu.

Današnji čovjek je općenito poprilično nesposoban za iščekivanje i nameće mu se da sve želi i može imati odmah. Čini se kao da želi i Božić odmah ugrabiti bez da se postepeno pripremi kroz dimenziju došašća. A neki kroz blještavilo i komecijalizaciju žele da došašće/advent traje unedogled. To je samo dio znakova poganskog vremena u kojemu živimo. Ali ne treba se plašiti poganskog vremena nego upravo u takvomu vremenu pokazati onaj pravi smisao Božića. Hrabre nas crkvice dupkom pune na ranojutarnjim zornicama kao znak da je naš Bog uistinu živi Bog koji preobražava živote i daruje nam svoju radost koju poganski svijet u dubini sebe traži, ali ne nalazi. Kada smo otvoreni milosti Božjoj i pravom smislu Božića, onda i lampice i pokloni mogu imati svoj smisao.

Dopustimo Gospodinu da svojom milošću zahvati čitav naš život i da nas sve više posvećuje, preobražava i u nama se nastanjuje kako bi preko nas mogao dolaziti drugima.

Poštovani duhovnici, sestre i braćo križari, dragi prijatelji, uz misli blaženog Alojzija Stepinca iz naslova i misli o Božiću od srca želimo radostan i blagoslovljen Božić Vama i svim članovima Vaše obitelji, članovima Vašeg križarskog društva te svim bližnjima, suradnicima i prijateljima!

BOG ŽIVI!