,,Krist danas i uvijeke, naša nada“ – XIX. križni put mladih požeške biskupije 25. i 26. ožujka 2017.

Pod geslom ,,Krist danas i uvijeke, naša nada“ započeo je 25. ožujka 2017. 19. križni put mladih požeške biskupije na kojem su sudjelovali i križari iz Antunovca, Virovitice i Požege.

Okupivši se ispred Crkve Uzašašća Isusova u Ruševu krenuli smo s prvom postajom. Nakon svake postaje pjevali smo himnu križnoga puta Žedni ljubavi. Na nekim postajama dobili smo zadatke – na drugoj smo se trebali upoznavati s mladima iz drugih župa, na petoj smo, po uzoru na Šimuna Cirenca, trebali zamijeniti torbe te tako osobi do nas olakšati hod, a većini najteži zadatak bio je na šestoj postaji za koju smo se trebali pripremiti u šutnji.

Na kraju dana došli smo do Kutjeva gdje je bila svečana sveta misa u Crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije. U školskoj dvorani u Kutjevu spavali smo na podu, u vrećama za spavanje što baš i nije bilo udobno.

No sljedeće smo jutro bili raspoloženi jer su nas animatori naše biskupije razbudili igrom i pjesmom. Nastavili smo naš put k Požegi uz pjesmu i ples. Od svih pjesama najviše i najglasnije se pjevala Gospode, trebam te koja je pjevana i na ulazu i na izlazu iz katedrale.

Misu u Katedrali sv. Terezije Avilske predvodio je biskup Antun Škvorčević, a mi smo bili svjedoci kandidature za primanje u svete redove četiri bogoslova.

Domaćini svih postaja bili su širokih ruku, pripremili su nam hranu i vodu te ustupili sanitarne čvorove, olakšavajući nam tih 46 km i na tome smo im jako zahvalni.

BOG ŽIVI!!!

križarica Ana