Dora istražuje Luku

Duhovna obnova je događaj o kojemu se, u našem društvu, stalno priča. Budući da je meni ovo bila prva križarska ljetna duhovna obnova bila sam jako jakooo uzbuđena…

Moram priznati da kada su mi stariji križari malo pobliže objasnili kako su oni proveli te dane prošlih godina nisam više bila toliko oduševljena. Uplašila me pomisao na toliku odgovornost koju moramo preuzeti po pitanju samog smještaja, ali i hrane koju smo sami pripremali. Na dan polaska sam shvatila da imam puno nepotrebnih stvari, te sam vodila borbu sa svojim koferom… na kraju sam ja pobijedila.

Krenuli smo prema Zadru, put je bio prilično jednoličan. Svi su spavali pa sam se i ja pravila da spavam, a i išli smo javnim prijevozom pa smo morali biti tihi što je za mene bio ogroman problem. Kada smo stigli u Zadar morali smo žuriti prema katamaranu. Na kraju smo čak i malo uranili… vožnje katamaranom se ne sjećam jer sam ju prespavala – ovaj put se nisam morala pretvarati da spavam. Plovidba mi je proletjela, a nakon kratke oročke vožnje autobusom stigosmo u Luku.

Taj prvi dan nam je započeo misom, ali na slovenskom jeziku, bilo mi je jako smiješno kako se svećenik stvarno jako trudio da ga shvatimo, no mi ga nismo razumjeli apsolutno ništa. Sigurna sam, iako nisam ništa razumjela, da će mi ta misa na slovenskom jeziku zauvijek ostati u sjećanju. Kako su prolazili dani shvatila sam da je zajedništvo stvarno prekrasna stvar. Kada sam dobila svoju grupu malo me bilo strah jer te osobe nisam dobro poznavala, no moji strahovi su nestali veoma brzo budući da su svi bili jako ljubazni i otvoreni (VELIKI pozdrav za moju grupu… najbolji ste). Uz ponešto slobodnog vremena koje smo ispunjavali kupanjem, kartanjem, spavanjem… najviše će mi će mi u sjećanju ostati kup Ivana Merza. Iako za sebe nikad ne bih rekla da sam neki sportski tip, pogotovo ne za nogomet, nisam ni pomišljala da ću biti u finalu i umalo pobijediti sa svojim dragim suigračem Brunom. Bez njegovih čarolija naš proboj do finala ne bi bio moguć. Kup je na našu žalost završio pobjedom suparničke ekipe i mojom trzavom rukom (kraljica Elizabeta). Nagodinu svakako planiram da idemo do pobijede.

Jedan od ljepših dana zasigurno mi je bio dan kad smo posjetili PP Telaščica, iako se mnogima nije išlo ja sam se jako radovala tome. Na kraju su se i ovi malo skeptičniji dobro proveli, napose uz zanimljiv križni put pun neplaniranih obrata. Svaki nam je dan bio ispunjen molitvom i razmatranjima u kojima smo se približavali Bogu. Predavanja ne bi bila moguća da nije bilo našeg vlč. Darka koji nam je ove godine pobliže objasnio 7 darova Duha Svetoga i napravio uz nas taj korak da te darove počnemo umnažati i u životu koristiti.

Križarska ljetna duhovna obnova za mene je jedino prelijepo i prekrasno iskustvo u kojem sam upoznala nove ljude i sklopila nova prijateljstva, ali i događaj koji me još više približio Bogu!

BOG ŽIVI!

♡ sestra križarica Dora ♡

 

P.S. Poželjela bih da se na potezu dana ograniči na najviše jedno pojavljivanje 😊