Svečana križarska obećanja položilo osmoro mladih s Dubovca

U Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u nedjelju, 12. lipnja 2016., za vrijeme večernje svete mise održana je svečanost polaganja križarskih obećanja na kojoj je osmoro mladih pristupilo Križarskoj organizaciji.

02_160612-Krizari-45

Okupljanje je počelo na grobu mons. Marijana Radanovića, graditelja svetišta i dugogodišnjeg križarskoga duhovnika, koje smo uveličali molitvom i križarskom himnom „Zastave gore“. Uslijedio je pismeni ispit kojem križari pristupaju kako bi se provjerila spremnost pristupanja i polaganja križarskih obećanja. Misno slavlje predvodio je mons. Antun Sente ml., a pjesmom animirao zbor mladih „Agape“. Šest križarica: Lorena Kasunić, Nika Marčac, Marta Marinović, Magdalena Stipković, Petra Vuković i Ivana Vranešić te dvojica križara Lovro Klarić i Šimun Marinović obećali su pred Bogom da će cijeli svoj život živjeti u skladu s naukom Crkve, pridržavati se gesla Križarske organizacije „Žrtva, Euharistija, Apostolat“ i svojim primjerom približavati druge ljude Isusu Kristu. U vjeronsti neka Bog im pomogne.

04_160612-Krizari-80

Na misnom slavlju također su prisustvovali predsjednik Križarske organizacije Darijo Burjan, dopredsjednik Matej Masjar i referent za tisak Andrija Mihaljević. Poslije svečanosti uslijedila je večera te podjela uspomena na dan ispunjen molitvom, pjesmom i zajedništvom.

Bog živi!

Lovro Klarić i Šimun Marinović