Poziv na proslavu Papina dana u petak 12. i subotu 13. ožujka 2021.

I ove godine Križari nastavljaju s organizacijom proslave Papina dana. U odnosu na dosadašnje godine možda u mrvicu drugačijem obliku, međutim za osmi Papin dan pape Franje priprema se proslava Papina dana u školi, sveta misa u župi bl. Ivana Merza u Španskom te predavanje na daljinu koje će se prenositi putem video veze.

Prva proslava Papina dana u Hrvatskoj održana je na inicijativu bl. Ivana Merza u veljači 1926. godine. Nakon Merčeve smrti Križari nastavljaju sa svečanim proslavama i uvijek nastoje prigodno obilježiti Papin dan. Slavljenje Papina dana ima svoj temelj u danu kada je jedan Papa izabran za Petrova nasljednika. Stoga se Papin dan pape Franje slavi 13. ožujka, a ove godine slavimo njegovu osmu godišnjicu.

Križarska organizacija tom prigodom sasvim normalno nastavlja s proslavom Papina dana u školi, koja će odvijati kroz tjedan i u petak 12. ožujka 2021. Po toj temi sve križare i ljude dobre volje pozivamo da se uključe u promidžbu Papina dana u školi među svojim prijateljima, vjeroučiteljima i svima drugima koji se mogu uključiti u inicijativu. Svakako SKV-u dojavite i mailove vjeroučitelja da ih uključimo u obavještavanje. Sve informacije o proslavi Papina dana u školi mogu se pronaći na sljedećim poveznicama:

www.krizari.hr/papin-dan-u-skoli/

https://www.facebook.com/papindanuskoli/

Proslava Papina dana obilježit će se i svetom misom u župi bl. Ivana Merza u Španskom u petak 12. ožujka u 19:30 sati. Svetu misu će predslaviti župnik vlč. Marko Čolak, a pjesmom će je moderirati zbor mladih „Agape” iz Karlovca. Neka nas u svojoj župi zagovorom prati pokretač proslave Papina dana u Hrvatskoj.

U subotu 13. ožujka navečer u 20:00 sati će se održati predavanje na daljinu na temu „Što ste se toliko prestrašili? Zar još nemate vjere?“. Predavanje će održat vlč. Dario Paviša, tajnik Apostolske nuncijature u Južnoafričkoj Republici. Sveta misa i predavanje bit će dostupni u izravnom prijenosu putem youtube kanala KRIŽARI i Facebook stranice Križarske organizacije, a osim virtualno još više se nadamo da ćete nam se uživo pridružiti kod našeg bl. Ivana u Španskom u zajedništvu moleći na nakane pape Franje.

Hvala svima koji su dali svoj veliki doprinos u dosadašnjoj organizaciji ovogodišnje proslave Papina dana kao i onima koji će se tek uključiti. Neupitno je govoriti da je križarima dužnost sudjelovati u proslavi Papina dana, širiti ljubav prema papi, na prigodan način obilježiti Papin dan u svome društvu (ukoliko je moguće) te se preporuča uživo odazvati u Špansko na svetu misu u petak 12. ožujka u 19:30 sati.

BOG ŽIVI!