Za onim gore težite, ne za zemaljskim

U Poslanici Svetoga Pavla Kološanima čitamo: Za onim gore težite, ne za zemaljskim!

Dragi križari, naš život je satkan od traženja. Malena djeca traže svoje roditelje i samo u njihovoj prisutnosti se osjećaju sigurnima. Školarci traže prijatelje, mladi traže prve ljubavi, odrasli traže posao. Bolesni traže zdravlje, siromašni traže bolji život, a stari traže barem malo zahvalnosti od mladih.

A ima li itko još da traži, da teži za nebeskim, a ne za zemaljskim?

Na kraju svih traženja i svih čežnji ostaje samo jedno pitanje, a to je smisao života. Trenutak u kojem sve završava na ovoj zemlji zove se smrt. I što dalje?!?

Sv. Pavao nas poziva da težimo za onim nebeskim, ne za zemaljskim. Dragi prijatelji upravo nas na to poziva Uskrs, da u našim životima počnemo tražiti i ono nebesko, da dignemo glavu prema nebu i pronađemo svjetlost, onu istu koja je u Uskrsno jutro obasjala tamu groba i dala smisao životu.

Dragi križari, neka i Vaše svakodnevne putove obasja svjetlo uskrslog Isusa Krista kako Vam život ne bi bio lutanje, već hodočašće koje završava u zagrljaju Milosrdnog Oca! Sretan Uskrs, od srca Vam želi vaš velečasni Dario Paviša iz Kalinovca.