Zemaljsko postaje nebesko!

Dragi križari i križarice, prolaze godine, izmjenjuju se godišnja doba, djeca postaju odrasli ljudi, kosa pomalo sijedi, korak postaje laganiji… Dok tako vrijeme prolazi sve brže i život počesto izmiče iz naših ruku; noćas, danas, sve staje. I mlado i staro poprima obrise vječnosti. Zemaljsko postaje nebesko. Život je zaogrnut božanskim plaštem, jer rodio se Bog. Isus je svojim rođenjem zagrlio čovjeka i otvorio mu vrata spasenja. Hvala Ti novorođeni Kralju na tome daru, na daru ljubavi. Molimo Te da se ta ljubav izlije u sva ljudska srca, kako bi u njima i u cijelom svijetu zavladao toliko potreban mir. To možeš učiniti samo Ti, Dijete iz Betlehema. Hvala Ti.

Dragi križari, neka i vas dotakne ta ljubav, toplina, mir i radost Božića. Neka vas dotakne sam Isus Krist, a tada će sve ostalo doći na svoje mjesto. Neka sjaj Božićnih ukrasa ne ostane samo izvanjski dekor, već neka nam pomogne da u naše srce uđe najsjajnije svjetlo, betlehemsko Djetešce. Tada će naše srce postati najljepša Božićna bazilika na svijetu.

Sretan Božić i blagoslovljenu novu 2023. godinu od srca vam želi, mons. Dario Paviša, tajnik Apostolske nuncijature u Južnoj Africi.

Dragi križari i križarice, s radošću možemo uskliknuti, došao nam je Božić. Naš Gospodin Isus Krist došao nam je donijeti utjehu i nadu. Mali Isus je onaj koji nas vodi prema spasenju. On nas sjedinjuje s Bogom Ocem i vodi nas prema kući vječnosti, gdje neće biti očaja i patnje. Gdje novac i karijera nemaju nikakvu vrijednost, a jedina valuta je LJUBAV.

Budimo darežljivi poput malog Isusa i darujmo jedni drugima ljubav. Ovim pozivom želim svima vama Blagoslovljen Božić i sretnu novu 2023. godinu. Neka novorođeno Dijete Isus blagoslovi svakoga od vas i donese vam mir, radost i ljubav, od srca vam želi, mons. Jan Maria Chun Yean Choong, tajnik Apostolske nuncijature u Njemačkoj.