Poziv na Nacionalni susret Križara u Požegi 14. rujna 2019.

S radošću Vas pozivamo na Nacionalni susret Križarske organizacije koji će se održati u subotu 14. rujna 2019. godine u Požegi. Ove godine susret će se održati točno na dan Uzvišenja svetog Križa kada mi križari obilježavamo Križarski dan. Naši domaćini nas spremno očekuju i pripremaju nam program bogat duhovnim sadržajima i zabavnim aktivnostima.

Okupljanje je predviđeno oko 10:30 sati, a susret bi službeno započeo Križnim putom u 11 sati. Na susretu bi se održalo i prigodno predavanje, a predviđene su i radionice te zabavni i sportski dio s razonodom. Stoga je potrebno ponijeti prigodnu sportsku obuću i odjeću. Svako društvo trebalo bi ponijeti obilježja svog društva (majice, značkice, zastave, kape, …). Pozivamo sva društva da unaprijed dogovore i pripreme prigodno predstavljanje svog društva na ovom susretu. Pred kraj susreta postojat će mogućnost za Svetu ispovijed, a rredviđeno je da susret završiti u večernjim satima svečanom svetom misom koju će predslaviti biskup požeški, mons. Antun Škvorčević.

Pozivamo sve križare da se odazovu na ovaj Nacionalni susret. Molimo svako društvo da s pažnjom pristupi odazivu na Nacionalni susret. Neka se odazovu svi ili većina članova društva, a ukoliko baš bude veliki opravdani razlog onda će se odazvati predstavnici i čim više članova. Uvijek postoje vremena kada posustajemo i vremena kada se naš duh uzdiže. Neka nam ovaj susret bude prilika da pogled svoj vratimo na Križ. Na Križ koji stoljećima stoji i pokazuje nam put. Na križ koji mnogi žele zanemaruju i žele da se nikad niti dogodio nije. Na Križ koji nam ipak jedini puni i vječni život daje.

Jako bi nam drago bilo kada bi se na ovaj Nacionalni susret odazvali svi naši dragi duhovnici i svi svećenici koji su uz Križarsku organizaciju, a napose oni koji su svoj duhovni poziv i put svećeništva gradili kroz križarstvo. Vrijeme je da se konačno svi ujedinimo i upremo snage za hrvatsku katoličku mladost. To je poziv našeg života. Nemojmo ga izbjegavati niti bježati od njega – uteći mu ne možemo. Čim ga prije prihvatimo moći ćemo hrabrije graditi budućnost ove organizacije i našeg naroda.

„Katolici su dužni pred Bogom voljeti svoju domovinu i raditi bolje nego itko drugi za procvat domovine. Najbitnije za svakog rodoljuba jest da nastoji da duša njegova i duša njegove braće ne bude u smrtnom grijehu.“ (bl. Ivan Merz)

Kako bismo susret što bolje organizirali molimo svoj dolazak čim prije prijavite SKV-u. Srdačno Vas pozdravljamo i radujemo se Vašem dolasku! Do zajedničkog susreta neka Vas prati zagovor našeg dragog bl. Ivana i službenice Božje Marice Stanković!

Bog živi!

Darijo Burjan
predsjednik Križarske organizacije