Poziv na Glavnu godišnju skupštinu Križarske organizacije

Poštovani duhovnici, drage križarice i križari, pozvamo Vas na Glavnu godišnju skupštinu Križarske organizacije koja će se održati u subotu 16. travnja 2016. godine u Zagrebu. Skupština započinje u 10 sati, a nastavlja se Svetom misom. Budući da će tih dana u Zagrebu biti izloženo tijelo svetog Leopolda Bogdana Mandića u planu je da se po završetku Glavne godišnje skupštine pohodi mjesto gdje je tijelo izloženo.

Povodom Glavne godišnje skupštine Križarske organizacije bitno je podsjetiti na neke od članaka Križarskog poslovnika koji su važni za održavanje Glavne godišnje skupštine:

  • U članku 87. Križarskog poslovnika stoji da je svako križarsko društvo dužno sudjelovati na Glavnoj godišnjoj skupštini, te na Skupštinu upućuje svoje predstavnike. Svako križarsko društvo s manje od 10 članova šalje po jednog predstavnika, a križarska društva s više od 10 članova upućuju na Skupštinu po dva predstavnika.
  • Prema članku 90. Križarskog poslovnika ukoliko križarsko društvo na Skupštini ne predstavljaju članovi Vodstva društva tada opunomoćeni predstavnici moraju na Skupštini priložiti pisanu punomoć od društva.
  • Prema članku 93. Križarskog poslovnika predstavnici Skupštinu trebaju podnijeti pisano izvješće o radu križarskog društva u protekloj godini.

Budući da do Glavne godišnje skupštine ima dovoljno vremena svakako Vas pozivamo da iznesete i druge teme o kojima bi trebalo biti riječi te da predložite kandidate za sastav novog Vodstva. Svima nam treba biti u cilju da Križarska organizacija bude bogatstvo Crkve i Domovine odgajajući i usmjeravajući hrvatsku mladež.

BOG ŽIVI!