Proslava Papina dana u nedjelju 13. ožujka 2016.

Drage sestre i braćo, pozivamo vas da nam u nedjelju 13. ožujka 2016. godine u 19:30 sati budete dragi gosti u dvorani „Vijenac“ u Zagrebu na proslavi Papina dana. Gosti predavači bit će prof. dr. sc. Anton Tamarut i dr. sc. Anto Barišić, ofmcap., a svojim zanimljivim glazbenim izričajem ovu akademiju upotpunit će Redovnički band aid i studenti Instituta za crkvenu glazbu „Albe Vidaković“. Uoči akademije u 18 sati u zagrebačkoj katedrali će se održati misno slavlje na koje vas također pozivamo.

Prva proslava Papina dana u Hrvatskoj održana je na inicijativu bl. Ivana Merza u veljači 1926. godine stoga ove godine obilježavamo i 90-tu godišnjicu od te prve proslave. Nakon Merčeve smrti Križari nastavljaju sa svečanim proslavama i uvijek nastoje prigodno obilježiti Papin dan.

Slavljenje Papina dana ima svoj temelj u danu kada je jedan Papa izabran za Petrova nasljednika. Stoga se Papin dan pape Franje slavi 13. ožujka, a ove godine slavimo njegovu treću godišnjicu. Križarska organizacija tom prigodom organizira svečanu akademiju na kojoj će sudjelovati uvaženi predavači:

prof. dr. sc. Anton Tamarut – „Božje milosrđe u nauku postkoncilskih papa“

dr. sc. Anto Barišić, ofmcap. – „Sv. Leopold B. Mandić svjedok Božjeg milosrđa“

Svojim zanimljivim glazbenim izričajem ovu akademiju upotpunit će Redovnički band aid i studenti Instituta za crkvenu glazbu „Albe Vidaković“.

Još vas jednom stoga pozivamo da nam u nedjelju 13. ožujka 2016. godine u 19:30 sati budete dragi gosti u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu na proslavi Papina dana te da nam se pridružite na misnom slavlju koje će se uoči akademije u 18 sati održati u zagrebačkoj katedrali.
Radujemo se vašem odazivu te vas molimo da vijesti o ovom događaju širite kako bismo svi zajedno radosno proslavili papinski rođendan pape Franje!

Vidimo se u Vijencu!

BOG ŽIVI!

Plakat_Papin_dan2016ml