Brzojavna čestitka papi Franji sa svečane akademije prigodom Papina dana 13. ožujka 2016.

Sa svečane akademije prigodom proslave Papina dana, održane 13. ožujka 2016. godine u dvorani „Vijenac” Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu, papi Franji je upućena brzojavna čestitka na hrvatskom i talijanskom jeziku u ime Križarske organizacije i svih okupljenih na svečanoj akademiji. Čestitku je na Akademiji pročitala dopredsjednica Križarske organizacije, Kristina Filipović, te ju zatim uručila savjetniku Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj, mons. Julienu Kaboréu.

U nastavku donosimo tekst brzojavne čestitke upućene papi Franji:

Dragi Sveti Oče Franjo!

U ime Križarske organizacije u Hrvatskoj od srca Vam čestitamo treću godišnjicu Vašeg pontifikata. Nadahnuti primjerom našeg duhovnog utemeljitelja, blaženog Ivana Merza, koji je u liku Svetoga Oca promatrao primjer istinske odanosti i vjernosti Kristu i njegovoj Crkvi, i ove godine smo se okupili kako bismo svečano obilježili Papin dan. Ovom proslavom želimo Vam iskazati zahvalnost za Vašu neumornu pastirsku ljubav i za sve poticaje kojima nas nastojite ohrabriti kako bismo se približili milosrdnom Gospodinu.

U prošloj godini s velikom smo pozornošću pratili otvaranje Izvanrednog jubileja milosrđa. Tom prigodom pozvali ste nas da budemo milosrdni poput našeg nebeskog Oca, da budemo velikodušni u praštanju jedni prema drugima te da nastojimo razumjeti potrebe svojih bližnjih. Vaš neumorni glas stalno poziva na pružanje pomoći najpotrebitijima te čvrsto zalaganje za ekumenski dijalog.

Promatrajući primjer Isusa Krista, koji se s ljubavlju i dobrotom približava svakom čovjeku tješeći ga i pružajući mu Očevo milosrđe, i mi ćemo nastojati još više živjeti taj poziv u svojim životima. Gradit ćemo svoje odnose na čvrstim temeljima Božje ljubavi, kako bismo sudjelovali u izgradnji društva koje se temelji na uzajamnoj pomoći i evanđeoskoj pravednosti.

Izražavajući Vam vjernost u ime Križarske organizacije te u ime svih nazočnih na svečanoj proslavi Papina dana obećajemo Vam našu molitvu i od srca Vas pozdravljamo našim križarskim pozdravom:

BOG ŽIVI!

Darijo Burjan,
predsjednik Križarske organizacije
Zagreb, 13. ožujka 2016.

Brzojavna_cestitka_Papi_2016_tal