Brzojavna čestitka papi Franji sa svečane akademije prigodom Papina dana 13. ožujka 2018.

Sa svečane akademije prigodom proslave Papina dana, održane 13. ožujka 2018. godine u dvorani „Vijenac” Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu, papi Franji je upućena brzojavna čestitka na hrvatskom i talijanskom jeziku u ime Križarske organizacije i svih okupljenih na svečanoj akademiji. Čestitku je na Akademiji pročitala tajnica Križarske organizacije, Ivana Bošković, te ju zatim uručila tajniku Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj, mons. Januszu Stanislawu Błachowiaku.

U nastavku donosimo tekst brzojavne čestitke upućene papi Franji:

Poštovani i dragi Sveti Oče Franjo!

Želimo Vam od srca čestitati petu godinu Vašeg pontifikata u ime Križarske organizacije u Hrvatskoj. Tradicionalno smo se okupili na ovaj važan dan kako bismo obilježili dan kada ste izabrani na ovu, prije svega, časnu dužnost kojom cijeloj Crkvi i samim vjernicima dajete primjer životnog hoda u vjeri, molitvi i ljubavi prema svim ljudima. Velika je to odgovornost i upravo smo zato zahvalni na tome što ste ju prije pet godina prihvatili te hrabro od tada pa sve do danas vodite nas vjernike prema Gospodinu.

Zahvalni smo na svemu što ste u protekloj godini svoga pontifikata učinili, na svakoj žrtvi podnesenoj za našu Crkvu, na svakoj riječi, propovijedi i poticaju upućenom vjernicima, na svakom kilometru koji ste proputovali te na onome što samo dragi Bog zna da ste podnijeli obavljajući odgovorno i dosljedno svoju dužnost. Sretni smo što ste upravo Vi, dragi naš papa Franjo, poglavar naše Crkve, Petar naših dana, oruđe po kojemu nam Bog progovara.

Želimo Vam blagoslovljenu, mirnu i radosnu ovu godinu pontifikata kako bi ste i u njoj učinili sve ono što Bog od Vas traži. Mi ćemo moliti na tu nakanu, a također preporučamo u Vaše molitve našu Križarsku organizaciju kako bismo živjeli i radili u skladu s našim križarskim geslom Žrtva, Euharistija i Apostolat.

Izražavajući Vam neizmjernu vjernost u ime Križarske organizacije te u ime svih nazočnih na svečanoj proslavi Papina dana srdačno Vas pozdravljamo našim križarskim pozdravom:

BOG ŽIVI!

Darijo Burjan,
predsjednik Križarske organizacije
Zagreb, 13. ožujka 2018.