Poziv na proslavu 59. nebeskog rođendana službenice Božje Marice Stanković

Dragi križari, iza nas je vrlo aktivno razdoblje, od izazovne ljetne duhovne obnove u Šibeniku, izdavanja novog broja našeg časopisa „Križ“ pa do Nacionalnog susreta u Karlovcu čije nam geslo „Bog moj, milosrđe moje“ i dalje odzvanja u srcima. Dok tako rastemo u zajedništvu pripremamo se za proslavu 59. nebeskog rođendana službenice Božje Marice Stanković kojega ćemo i ove godine dostojno obilježiti u subotu 8. listopada.

img_7924a_800

Ove će godine program susreta biti malo izmijenjen u odnosu na prethodne godine. Započeti će oko podneva okupljanjem u kući Suradnica Krista Kralja, čiju je zajednicu sestra Marica osnovala 1938. godine. Uslijedit će prigodna radionica o Marici, a u ranijim popodnevnim satima uputit ćemo se na njen grob na Mirogoju. Po običaju posjetit ćemo i posljednje počivalište prvog predsjednika Križarske Organizacije, dr. Ivana Protulipca te Lava Znidarčića, četvrtog predsjednika Križarske Organizacije. Nakon toga uslijedilo bi slobodno vrijeme za razgledavanje grada, u 17:30 sati predviđen je zajednički odlazak na molitvu krunice u zagrebačku katedralu, gdje će se zatim u 18:00 sati održati svečano misno slavlje.

Svojim dolaskom zahvalimo sestri Marici na iskrenom svjedočenju i širenje Božje ljubavi te ju ovoj godini priđimo upoznati kroz naočale milosrđa. Po dolasku zaodjenimo se u svoja križarska obilježja (zastave, majice, križarske značke, kape, križeve, …). U nadi da ćemo se okupiti u što većem broju kako bismo zajedno uputili Gospodinu svoje molitve za njenu skoru beatifikaciju, srdačno Vas pozdravljam!

Bog živi!

Darijo Burjan
predsjednik Križarske organizacije