Poziv na proslavu 61. nebeskog rođendana službenice Božje Marice Stanković

Dragi križari, iza nas je vrlo razdoblje obilato radošću i našim aktivnostima, od izazovne ljetne duhovne obnove na Dugom otoku pripremljene za mlade, a zatim i za križarske obitelji, brojnih marijanskih hodočašća, križarskih vjenčanja pa do đakonskog ređenja dvojice križara u Požegi i Nacionalnog susreta u Gaju čije se geslo „Poziv i poslanje križara“ utkalo u naše biće. Nastavimo rasti u zajedništvu pripremajući se za proslavu 61. nebeskog rođendana službenice Božje Marice Stanković kojega ćemo i ove godine dostojno obilježiti u ponedjeljak 8. listopada.

Vjerujem da ćemo se i ove godine dostojno zahvaliti sestri Marici na iskrenom svjedočenju i širenje Božje ljubavi. Susret će započeti oko 14 sati okupljanjem u kući Suradnica Krista Kralja na Ksaveru, čiju je zajednicu sestra Marica osnovala 1938. godine u Banja Luci po duhovnom naslijeđu bl. Ivana Merza. Ove se godine prigodno obilježava 80 godina od tog povijesnog događaja. Nakon programa u kući, uputit ćemo se na Maričin grob na Mirogoju, a po običaju posjetit ćemo i posljednje počivalište prvog predsjednika Križarske organizacije, dr. Ivana Protulipca te Lava Znidarčića, četvrtog predsjednika Križarske organizacije. Nakon toga uslijedilo bi slobodno vrijeme za odmor i razgledavanje. U 17:30 sati predviđen je zajednički odlazak na molitvu krunice u zagrebačku katedralu, gdje će se zatim u 18:00 sati održati svečano misno slavlje koje će predslaviti postulator Vinko Mamić, a propovijedat će prvi Maričin postulator, mr. Milan Pušec.

Molimo sve križare, križarska društva i prijatelje da radi lakše organizacije aktivnosti u Zagrebu svoj dolazak što prije prijave Središnjem križarskom vodstvu bilo putem e-pošte bilo telefonski. Po dolasku zaodjenimo se u svoja križarska obilježja (zastave, majice, križarske značke, kape, križeve, …).

Do radosnog susreta s Maricom u Zagrebu preporučamo molitvu za njenu beatifikaciju: http://krizari.hr/molitva-za-beatifikaciju-marice-stankovic/

Bog živi!

Darijo Burjan
predsjednik Križarske organizacije