Poziv na proslavu Dana Marice Stanković 2019.

Dragi križari, iza nas su aktivni tjedni, ali tako trebamo nastaviti i dalje. Dovršen je i novi broj našeg križarskog časopisa Križ. Uzmimo ga u ruke i pronađimo nešto za sebe – od nadahnutih tekstova mladih križara, preko poruka naših križarskih uzora pa do reportaža s križarskih apostolskih pothvata. Naše aktivnosti nastavljamo pripremajući se za proslavu 62. nebeskog rođendana službenice Božje Marice Stanković.

Dan Marice Stanković obilježit ćemo u utorak 8. listopada. Susret će započeti oko 14 sati okupljanjem u kući Suradnica Krista Kralja na Ksaveru. Nakon programa u kući, uputit ćemo se na Maričin grob na Mirogoju, a po običaju posjetit ćemo i posljednje počivalište prvog predsjednika Križarske organizacije, dr. Ivana Protulipca te Lava Znidarčića, najdugovječnijeg predsjednika Križarske organizacije. Nakon toga uslijedilo bi slobodno vrijeme, a u 17:30 sati predviđen je zajednički odlazak na molitvu krunice u zagrebačku katedralu, gdje će se zatim u 18:00 sati održati svečano misno slavlje.

Molimo sve križare, križarska društva i prijatelje da radi lakše organizacije aktivnosti u Zagrebu svoj dolazak što prije prijave Središnjem križarskom vodstvu bilo putem e-pošte bilo telefonski. Po dolasku se zaodjenimo u svoja križarska obilježja (zastave, majice, križarske značke, kape, križeve, …). Vjerujem da ćemo se i ove godine dostojno zahvaliti sestri Marici na iskrenom svjedočenju i širenje Božje ljubavi.

Do radosnog susreta s Maricom preporučamo molitvu za njenu beatifikaciju: http://krizari.hr/molitva-za-beatifikaciju-marice-stankovic/

Bog živi!

Darijo Burjan
predsjednik Križarske organizacije