Mlada misa vlč. Mateja Filipovića

Na trinaestu nedjelju kroz godinu, 30. lipnja 2019. mladomisnik Matej Filipović, iz župe sv. Marije Magdalene u Sopju, proslavio je svoju prvu, tj. mladu misu.

Božji poziv u dubini Matejova srca rastao je od mladih nogu, posredovanjem brojnih svećenika i molitvama rodbine, a nakon sv. Potvrde posebnu ulogu imali su križari kojima je Matej pristupio kao mladić i uvijek s ponosom to isticao. Matej se hrabro odazvao i preko bogoslovske formacije u Zagrebu i Rimu zajedno sa subratom Tomislavom Dokozom zaređen je za svećenika 22. lipnja 2019. godine u požeškoj katedrali polaganjem ruku biskupa mons. Antuna Škovrčevića.

Njegovo slavlje mlade Mise započelo je u obiteljskom domu gdje je primio blagoslov i potporu svojih roditelja. Potom smo se, moleći i pjevajući u procesiji, uputili prema župnoj crkvi gdje je mladomisnik Matej slavio sv. Misu u zajedništvu s 20-ak svećenika, bogoslovima i vjernicima.

Na slavlju mlade Mise bili su i predstavnici križara, zajedno sa predsjednikom Darijom Burjanom. Na početku misnog slavlja, zajednici ga je predstavio sadašnji župnik Augustin Tašić, a propovijedao je vlč. Ivica Bošnjak.

Kako bi ostao vjeran Bogu i svom pozivu mladi svećenik Matej treba se čuvati tri „napasti“ – sebe, drugih ljudi i tijela (svijeta) poručio je vlč. Ivica.

Na kraju se mladomisnik zahvalio svima koji su ga pomogli i hrabrili na njegovom putu do svećeništva. Udijelio je svoj mladomisnički blagoslov subraći svećenicima, svojoj rodbini i ostalim vjernicima.

             Dragom križaru, a sada i svećeniku, bratu Mateju želimo Božji blagoslov u njegovoj službi! Zagledan u primjer bl. Ivana Merza neumorno radi na posvećenju sebe i povjerenih ti vjernika, a napose budi blizak mladima. Obećajemo ti svoju molitvu, kako bi i ti bio orao koji će nam pokazati put k Suncu.

Više fotografija može se pronaći na sljedećoj poveznici.

Karlo Topalović