Poziv na Nacionalni susret Križara u Gaju 15. rujna 2018.

S radošću Vas pozivamo na Nacionalni susret Križarske organizacije koji će se 15. rujna 2018. godine u župi Gaj održati na temu „Poziv i poslanje križara“. To je dan koji posvećujemo Kristu i svojoj braći i sestrama križarima. U Gaju još ne djeluje križarsko društvo i ovo je prilika za postaviti temelje križarstva među mladima u župi koji već dobro poznaju Križare, ali je prilika i da se zajedno duhovno ojačamo, pojačamo prijateljstva te se radujemo u Gospodinu.

Ovim Nacionalnim susretom ponovo i ove godine želimo zajedno proslaviti Križarski dan. Naši domaćini nas spremno očekuju i pripremaju nam program bogat duhovnim sadržajima i zabavnim aktivnostima. Okupljanje je predviđeno oko 9 sati. Po dolasku će postojati mogućnost za Svetu ispovijed te bi susret službeno započeo sv. Misom u 10 sati. Na susretu bi se održalo prigodno predavanje popraćeno radionicama kojima je cilj odgovoriti na pitanja „Na što me Bog poziva?“ i „Kako biti vjernik u društvu?“ Uslijedio bi zabavni dio s razonodom pa je potrebno ponijeti prigodnu športsku obuću i odjeću te bi svako društvo trebalo ponijeti obilježja svog društva (majice, značkice, zastave, kape, …). Pozivam sva društva da unaprijed dogovore i pripreme prigodno predstavljanje svog društva na ovom susretu. Predviđeno je da susret završiti u večernjim satima klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom.

„Tek kršćanin može pravo ljubiti svoju domovinu. Ljubeći domovinu, ljubi on ponajviše ono što je najvrednije u toj domovini, a to su bez sumnje ljudske duše, a u tim ljudskim dušama njihov neumrli život.“ (bl. Ivan Merz)

Kako bi susret što bolje organizirali molimo svoj dolazak na vrijeme prijavite SKV-u. Srdačano Vas pozdravljamo i radujemo se Vašem dolasku! Do zajedničkog susreta neka Vas prati zagovor zaštitnika domovine, sv. Josipa i nebeske Majke Kraljice Hrvata!

Bog živi!