„Biti dijete Božje i ostati vjeran Crkvi“ – Svečana križarska obećanja 2017. u društvu svetog Ivana Pavla II. u Virovitici

Na blagdan svetog Ivana Pavla II., 22.listopada 2017. godine, četvero mladih i hrabrih križara dalo je svoja križarska obećanja.  Upravo tada naše križarsko društvo sv. Ivana Pavla II. učinili su bogatijim novi članovi: Ana, Iva, Sara i Antonio.

Na svečanoj svetoj misi, koju je predvodio župnik vlč. Josip Homjak, križari su obećali biti „vitezovi čistoće, djeca Božja, junaci Žrtve, Euharistije i Apostolata“. Budući da je taj dan bio blagdan zaštitnika našega društva, vlč. Homjak nas je u propovijedi podsjetio na to kako je sveti Ivan Pavao II. bio velik čovjek te čovjek pun oprosta i ljubavi za svakog čovjeka. Ohrabrio nas je da baš mi, poput sv. Ivana Pavla II., opraštamo našim neprijateljima i živimo svoj život po uzoru na velikog papu putnika, omiljenog među narodom.

Svoja obećanja Bogu i Crkvi križari su dali čista i puna srca, pripremljeni na duhovnoj obnovi koju je dan prije predvodio vlč. Marijan Pavelić. Na duhovnoj obnovi razgovarali smo o Sedam darova Duha Svetoga što je uvelike osvježilo i nadopunilo naše znanje, a kasnije smo se zajedno duhovno obogatili na svetoj misi i euharistijskom klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Nadamo se da će naši novi članovi do kraja ostati vjerni Crkvi, biti djeca Božja, pomagati svojim bližnjima i narodu, te živjeti u ljubavi i pravednosti. Neka im Isus podari jakost i volju da uvijek i svuda budu svjedoci Kristovi! Radujemo se novim križarskim druženjima, izgradnji križarskog i osobnog duha, jačanju naše vjere i novim članovima koji će zajedno s nama živjeti svoju ljubav prema Bogu i svakom Božjem stvorenju!

Bog živi!

Ana Rajnović