Križari iz Karlovca u emisiji „Odgoj za ideale“ na radiju Mariji

Članovi križarskog društva „Marijan Radanović“ su u ponedjeljak, 26. rujna 2016. godine, sudjelovali u emisiji „Odgoj za ideale“ na radiju Mariji. Cilj emisije je prikazati mlade koji slijede Krista pa su tako i mladi križari oduševljeno pričali o događajima u gradu Karlovcu. Jedan od većih događaja je svakako bio i Nacionalni susret križara u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.

Križari su u razgovoru s duhovnicima križarskog društva vlč. Filipom Pavlovićem i mons. Antunom Senteom ml., koji je ujedno i urednik emisije, razgovarali o pripremama te o samom Nacionalnom susretu u Karlovcu, ali i općenito o Križarskoj organizaciji. Svakako valja spomenuti kako se u Karlovcu organizira mnoštvo duhovnih događaja pa su križari iz Karlovca imali priliku sudjelovati na koncertu duhovne glazbe zajedno s framašima na kojem su izvođači bili sestre Palić, sestre Husar te Alan Hržica. Također su se spomenuli Susreti mladih grada Karlovca koji će se početi održavati 1. listopada te Planinarski križni put 8. i 9. listopada koji će noćenje i večernji program imati u Nacionalnom svetištu.

Križari su emisiju završili tako što je svatko od njih uputio zanimljiv poziv svim hodočasnicima da navrate u Svetište jer će ih oni dočekati radosni i s velikim osmijehom na licima jer je to ujedno, kako kažu, i simbol Križarskog društva „Marijan Radanović“.

BOG ŽIVI!

Marija Vuković