Proslava Papina dana u utorak 13. ožujka 2018.

Drage sestre i braćo, pozivamo vas da nam u utorak 13. ožujka 2018. godine u 19:30 sati budete dragi gosti u dvorani „Vijenac“ u Zagrebu na proslavi Papina dana. Gosti predavači bit će mons. Antun Sente ml. i vlč. Odilon Singbo, a glazbenim izričajem ovu akademiju upotpunit će zbor mladih župe Uznesenja BDM u Stenjevcu „Totus Tuus“. Uoči akademije u 18 sati u zagrebačkoj katedrali mons. Juraj Jezerinac, vojni biskup u miru, će predslaviti misno slavlje na koje vas također pozivamo.

Iz iznimne ljubavi i poštovanja prema Svetom Ocu, križari po uzoru na duhovnog utemeljitelja bl. Ivana Merza i ove godine nastavljaju s obilježavanjem Papina dana. Papin dan pape Franje slavi 13. ožujka, na dan kada je izabran i započeo svoj pontifikat, a ove godine slavimo njegovu petu godišnjicu.

„Hrvatski narod voli Papu“ i tu je ljubav nužno njegovati od najmlađih uzrasta stoga proslava Papina dana u školi udara snažne temelje u orijentaciji prema „Rimskom svjetioniku“. Papin dan u školi ove će godine obilježiti u svojim programima mnoge škole u Hrvatskoj. (Više informacija o inicijativi Papin dan u školi potražite na https://www.facebook.com/papindanuskoli/.

Križarska organizacija također organizira i svečanu akademiju 13. ožujka 2018. godine u 19:30 sati u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29a u Zagrebu na kojoj će sudjelovati uvaženi predavači:

mons. Antun Sente ml.: „Sveti Josip zaštitnik Hrvatske“

vlč. Odilon Singbo: „Papa Franjo o izazovima suvremenih tehnologija“

Glazbenim izričajem ovu akademiju upotpunit će zbor mladih župe Uznesenja BDM u Stenjevcu „Totus Tuus“.

Pozivamo vas stoga da se, na način na koji možete, uključite u proslavu Papina dana u školi te da nam se u utorak 13. ožujka 2018. godine u 19:30 sati pridružite u dvorani „Vijenac“ na svečanoj akademiji prigodom proslave Papina dana kao i na misnom slavlju koje će se uoči akademije u 18 sati održati u zagrebačkoj katedrali, a koje će predslaviti mons. Juraj Jezerinac, vojni biskup u miru. Neka ova proslava Papina dana bude barem mali korak u širenju ljubavi i vjernosti Papi u hrvatskom narodu.

Radujemo se vašem odazivu te vas molimo da vijesti o ovom događaju širite kako bismo svi u zajedništvu radosno proslavili papinski rođendan pape Franje!

BOG ŽIVI!