„Što navješćujem evanđelje, nije mi na hvalu, tà dužnost mi je.“ – križarska obećanja u Požegi

Povodom dana života 4. veljače 2018. križarsko društvo u Požegi oživilo je za sedam novih članica! Misno slavlje predvodio je župnik vlč. Jozo Jurić, a misu su animirali križari i župni zbor mladih.

Petra Čuljak, Katarina Ivanika, Dora Matošević, Tea Mihalj, Ana Romić, Franka i Leona Šunjo su dale svoja životna obećanja križarskoj zajednici na svečanoj svetoj misi  u 9 sati. Nakon mise kao i tijekom, ja kao sestra križarica, primijetila sam izrazitu radost na licima svojih sestara. Osjetio se ponos i zajedništvo među svima nama. Uvjerena sam kako su one spremne djelovati pod geslom Žrtva-Euharistija-Apostolat te uzdizati križare u daljnjem djelovanju. Nakon misnog slavlja svi smo se uputili u prostorije gdje smo zajedno proslavili taj radostan trenutak.

Sv. Pavao je u 1. poslanici Korinćanima napomenuo: ,,Braćo: Što navješćujem evanđelje, nije mi na hvalu, tà dužnost mi je. Doista, jao meni ako evanđelja ne navješćujem.“ Djevojke su prihvatile pozvanje i odlučile javno navješćivati evanđelje kao križarice. Na tome im zahvaljujemo i od srca čestitamo.

Bog živi!

Ana Skukan