Poziv na križarsku ljetnu duhovnu obnovu – Luka 2018.

Ovogodišnja ljetna križarska duhovna obnova za mlade ponovo će se održati u Luci na Dugom otoku. Ljeto je vrijeme kad nas školske, fakultetske i poslovne obaveze najčešće puno manje pritišću i imamo priliku odmoriti se od njih, ali naravno to vrijeme nikako ne smijemo iskoristiti za odmor od Boga, nego baš nasuprot, odmoriti se u Bogu. „Dođite k meni… ja ću vas odmoriti.“ (Mt 11, 25-30). Stoga od 20. do 28. srpnja dođite na Dugi otok.

Duhovna obnova je vrijeme ponajprije obnove, ali i nečega drugog veoma bitno za križare i za cijelu organizaciju, a to je druženje, upoznavanje, molitva i rad s našim sestrama i braćom. U tom zajedništvu organizacija jača,kao i preko naše Žrtve, Euharistije i Apostolata kojem će svatko doprinjeti svojim riječima, ali ponajprije djelima. „Ljudi žele da individualno upoznaju kršćanstvo i zato su potrebna društva gdje se mogu o tim stvarima porazgovarati sasvim slobodno, bez stege.“ (bl. Ivan Merz). Neka nam želja za jačanjem svoje vjere, rastom duhovnosti te jačanje same organizacije bude poziv koji ćemo s radošću prihvatiti.

Oni koji su bili prošle godine, ali i godina prije u kojima smo imali obnove u Luci znaju kako je to mjesto ispunjeno mirom, prelijepom prirodom i morem koje se nalazi odmah uz kuću i crkvu. Oni koji su već sigurni u svoj dolazak mogu se preko predsjednika svog društva prijaviti popunivši obrazac za prijavu. U boravak u trajanju od 9 dana uključena je prehrana i smještaj, a prijevoza do Zadra te kasnije na Dugi otok treba samostalno organizirati.

Odazovimo se na ovu duhovnu obnovu skrojenu po životnom receptu bl. Ivana Merza i oblikujmo svoju dušu: „Temelj našega apostolskog rada i uspjeha leži u nama samima, u našem odnosu k Isusu, koji u nama mora živjeti.“ (bl. Ivan Merz). Srdačno Vas pozdravljam s iskrenom željom da se zajedno uputimo prema Dugom otoku!

Bog živi!

Antun Štivičić
križarski referent za organizaciju