Proslava Papina dana u srijedu 13. ožujka 2019.

Drage sestre i braćo, pozivamo vas da nam u srijedu 13. ožujka 2019. godine u 19:30 sati budete dragi gosti u dvorani „Vijenac“ u Zagrebu na proslavi Papina dana. Gosti predavači bit će dr. o. Dalibor Renić, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove i Ivana Čogelja, voditeljica ureda HBK za mlade. Svojim zanimljivim glazbenim izričajem ovu akademiju upotpunit će zbor „Davidias“ iz župe Duha Svetoga na Jarunu. Uoči akademije u 18 sati u zagrebačkoj katedrali će se održati misno slavlje na koje vas također pozivamo.

Prva proslava Papina dana u Hrvatskoj održana je na inicijativu bl. Ivana Merza u veljači 1926. godine. Nakon Merčeve smrti Križari nastavljaju sa svečanim proslavama i uvijek nastoje prigodno obilježiti Papin dan. Slavljenje Papina dana ima svoj temelj u danu kada je jedan Papa izabran za Petrova nasljednika. Stoga se Papin dan pape Franje slavi 13. ožujka, a ove godine slavimo njegovu šestu godišnjicu. Križarska organizacija tom prigodom organizira svečanu akademiju na kojoj će sudjelovati uvaženi predavači:

dr. o. Dalibor Renić – „Razlučivanje duhova u nauku pape Franje“

Ivana Čogelja – „Utjecaj pape Franje na mlade“

Svojim zanimljivim glazbenim izričajem ovu akademiju upotpunit će zbor „Davidias“ iz župe Duha Svetoga na Jarunu.

Još vas jednom stoga pozivamo da nam u srijedu 13. ožujka 2019. godine u 19:30 sati budete dragi gosti u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu na proslavi Papina dana te da nam se pridružite na misnom slavlju koje će se uoči akademije u 18 sati održati u zagrebačkoj katedrali.
Radujemo se vašem odazivu te vas molimo da vijesti o ovom događaju širite kako bismo svi zajedno radosno proslavili papinski rođendan pape Franje!

Vidimo se u Vijencu!

BOG ŽIVI!