Osmero novih mladih križara prigodom blagdana bl . Alojzija Stepinca pristupilo istoimenom križarskom društvu u Požegi

Povodom blagdana blaženog Alojzija Stepinca, zaštitnika križarskog društva u Požegi, 10. veljače 2019. u župi sv. Leopolda Bogdana Mandića Križarska organizacija obogaćena je za osmero novih članova.

Sveta misa započela je svečanom ulaznom procesijom. Misu su čitanjem i pjevanjem animirali Križari i župni zbor mladih. Nakon homilije kroz koju je župnik Jozo Jurić isprepleo poslanje križara sa svetim životom bl. Alojzija Stepinca osmero mladih stupilo je u križarske redove. To su Maria Prekpaljaj, Ana Aračić, Iva Tomić, Martina Markanjević, Luka Kotorac, Jurica Jakoubek, Matej Ivanković i Ivan Mihaljević. Primanja novih kandidata lijepo i svečano su prošla u radosnom i ponosnom duhu, a uspješno primanje nakon svete mise proslavljeno je uz hranu i piće u župnoj dvorani u kojoj se obično održavaju križarski susreti. Hranu i piće osigurali su, odnosno omogućili, križari uz pomoć župnika. Župniku je ujedno bio rođendan pa su mu križari pripremili „malo“ iznenađenje, tj. prikladan poklon kojem je povod bio i prvih 50-ak novih križara koje je on kao župnik odgajao u župi sv. Leopolda.

Svaki od novih križara dobio je križ, majicu križarskog društva, križarsku značkicu te ružu i pismo dobrodošlice od starijih križara kao znak čestitke na križarskom obećanju. Vjerujemo da će novi mladi križari ustrajati na svom novom putu s Kristom, a mi ostali ih podržati svojom molitvom.

Bog živi!

Tea Mihalj