Poziv na proslavu Papina dana u petak 13. ožujka 2020.

Drage sestre i braćo, pozivamo vas da nam u petak 13. ožujka 2020. godine u 19:30 sati budete dragi gosti u dvorani „Vijenac“ u Zagrebu na proslavi Papina dana. Gosti predavači bit će dr. Jakov Rađa, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva u Zagrebačkoj nadbiskupiji te prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Glazbenim izričajem ovu akademiju upotpunit će zbor mladih župe Uznesenja BDM u Stenjevcu „Totus Tuus“. Tom će prigodom, uoči akademije, u 18 sati u zagrebačkoj katedrali misno slavlje predvoditi mons. Tomislav Subotičanec na koje vas također pozivamo.

IZMJENA U PROGRAMU PAPINA DANA – Održat će se planirano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali dok je nažalost ODGOĐENA svečana akademija u dvorani „Vijenac“.

Prva proslava Papina dana u Hrvatskoj održana je na inicijativu bl. Ivana Merza u veljači 1926. godine. Nakon Merčeve smrti Križari nastavljaju sa svečanim proslavama i uvijek nastoje prigodno obilježiti Papin dan. Slavljenje Papina dana ima svoj temelj u danu kada je jedan Papa izabran za Petrova nasljednika. Stoga se Papin dan pape Franje slavi 13. ožujka, a ove godine slavimo njegovu sedmu godišnjicu. Križarska organizacija tom prigodom organizira svečanu akademiju na kojoj će sudjelovati uvaženi predavači:

Jakov Rađa – „Papa Franjo i nova etapa evangelizacije“

prof. dr. sc. Željko Tanjić – „Papa Franjo i Crkva u promjeni epohe“

Glazbenim izričajem ovu akademiju upotpunit će zbor mladih „Totus Tuus“ iz župe Uznesenja BDM u Stenjevcu.

Još vas jednom stoga pozivamo da nam u petak 13. ožujka 2020. godine u 19:30 sati budete dragi gosti u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu na proslavi Papina dana. Pridružite nam se i na euharistijskom slavlju koje će se uoči akademije u 18 sati održati u zagrebačkoj katedrali, a predvodit će ga mons. Tomislav Subotičanec, delegat uzoritog Kardinala te generalni vikar i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola.
Radujemo se vašem odazivu te vas molimo da vijesti o ovom događaju širite kako bismo svi zajedno radosno proslavili papinski rođendan pape Franje!

Vidimo se u Vijencu!

BOG ŽIVI!