Božje melodije drže i napunjaju sav svemir.

Drage križarice i križari, poštovani duhovnici,

da, došla nam je ova tiha sveta večer. Srcu je radosno vidjeti kolone ljudi kako se slijevaju u naše crkvice, a onda još ljepše rijeke koje napunjene idu svojim kućama. Ima li ljepšeg poklona za Božić od toga!?!

Koji li mi poklon večeras/danas donosimo našem malom rođendanskom slavljeniku? Kako li se mi osjećamo kad nam je rođendan, s kim želimo biti? Gospodin nas sve jednako voli i najveća Mu je želja da danas pred Njegova sina donesemo čisto i iskreno srce u služenju bratu svome. U prethodnim danima pripremao nas je kroz Isusovu prečistu majku, njezine prve sumnje te kasnije spremno i veliko predanje životnom služenju Sinu Božjemu. Pripremao nas je i s Ivanom Krstiteljem kojeg je „službeno“ poslao da bude glas u pustinji i pripravlja mu staze.

Stoga vjerujem da smo Ga danas spremno dočekali, ali da nas tako uvijek iznova nauči da Kraljevstvo Njegovo nije od ovoga svijeta, opet tako malen i nezaštićen polazi na slamu u štalu. No dragi naš maleni Isuse, ove noći spokojno snivaj jer mi te već dugo iščekujemo i spremni smo da Te čuvamo.

Sretan Ti rođendan!