Poziv u Luku

Ove godine križari se vraćaju na Dugi otok ponovno organizirajući ljetnu duhovnu obnovu u Luci   upravo zato jer ste vi križari to poželjeli. Duhovna obnova će se održati 22. do 29. srpnja na temu „Četiri majke“, a vodit će ju vlč. Ante Luketić, križarski duhovnik i upravitelj svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama.

Na nama, malo starijim križarima, je odgovornost biti svjetlo i pomoć mlađima. „Život nije samo uživanje već žrtva“ (bl. Ivan Merz). Stoga ne gledajmo na ono što želimo primiti, već i na ono što smo primili te imamo dužnost predati drugima – biti svjetlo i sredstvo dolaska Kristu kao što je bio Ivan Merz. Zato su malo stariji križari prihvatili odgovornost organizacije ovogodišnje ljetne duhovne obnove u Luci pa su tako svjedoci mlađima. Na taj način pozivu će se odazvati i mlađi križari kojima još više trebaju plodovi duhovne obnove.

Luka je križarska oaza mira i duhovnosti gdje oslobođeni od okova ovoga svijeta možemo duh usmjeriti k visinama. Vjerujemo da će se svatko moći pronaći u temi „Četiri majke“, kao i u ostalom duhovnom programu koji će se odvijati uz teme. Svi smo svjesni uvjeta koji nas očekuju uz želju da nas se što više okupi, a s obzirom na dosadašnji broj prijava očekivano je oko četrdesetak sudionika. I ove ćemo godine organizirati anketu o očekivanjima od duhovne obnove kako bi duhovna obnova bila još bolja i plodonosnija. Dajte svoj doprinos i prijedloge pristupivši anketi putem sljedeće poveznice: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfTnMOip0YBLfy1i0FCbFEJfV39WIuPLYIJ8tH-2R0IyGr1hw/viewform

Ne bojmo se prihvatiti ovaj ljetni izazov da svoj duhovni vrt obrađujemo po receptu blaženog Ivana Merza. Krenimo u susret s uvijek prisutnim Spasiteljem te Ga ugradimo u svoj život kako bismo Ga vjerno slijedili i nakon duhovne obnove. Srdačno Vas pozdravljam s iskrenom željom da se zajedno otisnemo prema Dugom otoku!

BOG ŽIVI!