Poziv na Glavnu godišnju skupštinu Križarske organizacije 6. lipnja 2020. u 10 sati

Poštovani duhovnici, drage križarice i križari, pozivamo vas na Glavnu godišnju skupštinu Križarske organizacije koja će se održati u subotu 6. lipnja 2020. godine u Zagrebu s početkom u 10 sati. S obzirom da su i dalje na snazi smanjene mogućnosti putovanja i okupljanja Središnje križarsko vodstvo donijelo je odluku da se Godišnja skupština prvi puta u povijesti održi na daljinu. Konferencijski poziv predviđen je putem aplikacije Zoom za računalo i pametni telefon. 

Podsjećamo da je svako križarsko društvo obavezno poslati predstavnike na Glavnu godišnju skupštinu i dostaviti pisana godišnja izvješća rada križarskih društva u protekloj godini (zaključno s danom održavanja Skupštine). Svoje sudjelovanje na Glavnoj godišnjoj skupštinu potrebno je najaviti Središnjem vodstvu radi koordinacije u održavanju Skupštine.

S obzirom na pristupačnost vjerujem da ne bi trebalo biti problem sudjelovati. Stoga molim sve odgovorne križare i sve članove iz vodstva križarskih društava da se odazovu. Još bi bolje bilo ukoliko bi se više članova iz društva okupilo na jednom mjestu te se zajednički uključilo u Skupštinu. Podatke za pristupanje putem aplikacije Zoom su poslani putem e-pošte, a ukoliko ih niste dobili možete ih zatražiti od vodstva Vašeg križarskog društva ili SKV-a. S obzirom da taj dan nećemo biti u mogućnosti svi zajedno pristupiti svetoj misi i pričesti dužnost samostalno se organizirati i taj dan biti dionikom na misne žrtve. Može i prije Skupštine, može i navečer, a najbolje bi bilo da to bude grupno kao društvo.

Drago nam je da se stvari u društvu polako vraćaju u normalu te se osobito radujemo da smo nastavili s križarskim susretima i aktivnostima. U prethodnim je danima bilo puno inicijativa u kojima smo se oslanjali na tehnologiju, a sve kako ne bismo zaostjali u apostolskim pothvatima. U tome trebamo ustrajati i ubuduće prateći našeg duhovnog utemeljitelja, bl. Ivana Merza. On nas potiče da uvijek težimo svetosti, da u svemu što radimo težimo izvrsnosti, a u tim izazovima pogotovo da se koristimo svim suvremenim sredstvima: „Kada se služim tehničkim sredstvima na širenje slave Božje, biti barem na onoj visini na kojoj su liberalci (s istim potrebama) kada oni rade za sticanje novca.“

Još jednom pozivamo sve odgovorne križare i sve članove iz vodstva križarskih društava da se u subotu uključite u križarsko zajedništvo na Glavnoj godišnjoj skupštini.

BOG ŽIVI!