ČESTITAM TI SPOMENDAN BLAŽENOG IVANA MERZA!

Drage križarice i križari, poštovani duhovnici, dragi prijatelji i suradnici, zahvalan sam što danas na V. vazmenu nedjelju možemo proslaviti 92. nebeski rođendan duhovnog utemeljitelja Križarske organizacije. Iskreno i od srca Vam čestitam spomendan bl. Ivana Merza! Vjerujem da svaki križar uvijek s nestrpljenjem iščekuje ovaj dan.

Za njega se posebno priprema kroz molitvenu pripravu devetnice bl. Ivanu Merzu, svetu ispovijed, a napose redovitom svetom misom i svetom pričešću. Vjerujem i da gdje god da se nađemo na Merčev dan da ćemo ga dostojanstveno obilježiti i proslaviti. Kao čestitku za današnji dan na dar smo dobili crtež bl. Ivana uz njegove poticajne misli i svjedočanstva. Nacrtala ga je djevojčica Marta Jaković učenica 3. razreda iz župe bl. Ivana Merza u Slatini pod mentorstvom vjeroučiteljice sestre Krešimire i učiteljice Renate.

Posebno sam radostan i zahvalan za molitveno zajedništvo e-devetnice bl. Ivanu Merzu putem WhatsApp-a. Ove godine je gotovo 3000 duša prihvatilo izazov da molitvom od Aljaske do Australije obgrlimo čitavu Zemlju. Uz Ivanove poticaje razmatrali smo o našoj uronjenosti u Euharistiju, a tijekom devetnice se posebno osjećala Božja blizina, snaga i zajedništvo. Uvjeren sam da će ova devetnica donijeti brojna uslišanja i obilje životnih plodova. Sve dane za molitvu ovogodišnje e-devetnice možete uvijek iznova potražiti u križarskom katalogu na WhatsApp-u: https://wa.me/c/385915332119 te na Facebook događaju koji ste možda također pratili na Facebook stranici Križarske organizacije: https://www.facebook.com/events/225926218629232/.

No na ovaj dan je po još nečemu poseban. Želim iskoristiti prigodu i svim ženama i majkama uz misli bl. Ivana čestitati današnji MAJČIN DAN: „Kršćanski mladić je uvjeren da u srcu značajna čovjeka samo dvije žene smiju imati istaknuto mjesto: to je njegova majka, te majka njegove buduće djece. Zato mora svetu čistoću srca čuvati kao najljepši biser mladenaštva.“

Molimo bl. Ivana i Nebesku Majku za naše majke i za sve buduće majke, čuvarice života:
Svemogući vječni Bože, u Ivanu Merzu dao si nam divan uzor kršćanskih vrlina. Svojim svetim životom on nam je pokazao kako se uz pomoć Tvoje milosti i u laičkom staležu može postići svetost života. Pomozi nam da ohrabreni njegovom ljubavlju prema Kristu i Crkvi idemo putem svetosti i nasljedujemo njegovu apostolsku revnost u širenju Tvoga Kraljevstva. Po njegovu zagovoru udijeli mi posebnu milost za koju te sada molim… ako je to na korist mome vječnom spasenju, a Tebi na slavu. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen!

Neka Vas prati zagovor bl. Ivana Merza i Božji blagoslov!

BOG ŽIVI!

Darijo Burjan
predsjednik Križarske organizacije