Holywin u Požegi – „Ako je Bog za nas, tko će protiv nas?“

U utorak, 31. listopada 2017. godine, okupili smo se u župi sv. Leopolda Mandića u Požegi kako bismo svečanim misnim slavljem i bogatim programom proslavili Holywin – Svetost pobjeđuje.

Kao alternativa Halloweenu (Noć vještica), poganskom blagdanu suprotnom katoličkim načelima, Holywin (Svetost pobjeđuje) se već 11. godinu za redom održava u Hrvatskoj, dok se naša župa uključila u njegovo obilježavanje prije 5 godina.

Ovogodišnji program Holywina započeo je u 20 sati svečanim misnim slavljem kojega je predvodio vlč. Ivica Bošnjak, kuzmički župnik.

Nakon mise uslijedio je scenski prikaz Lorene Miličević i Luke Soline o tome kako Biblija nudi lijek za sve naše poteškoće, od ljubavnih problema do nepravde i nerazumijevanja drugih ljudi.

Po završetku scenskog prikaza svim prisutnima podijeljeni su citati iz Biblije te im je dan zadatak da kod kuće pročitaju dodijeljeni ulomak iz Biblije i sami se uvjere u njezinu djelotvornost.

Zatim je vlč. Ivica Bošnjak održao katehezu u kojoj se osvrnuo na važnost odnosa s Bogom što i sami svetci svojim primjerom potvrđuju te prenio glavnu poruku ove svetkovine Svih svetih: „Ako smo s Bogom uvijek pobjeđujemo!“

Mladi iz župe izveli su neočekivani flashmob u kojem su spojili razne kršćanske pjesme te su ih simbolički prikazali plesom.

Program se nastavio s humorističnim skečom u kojem su mladi prikazali besmisao površnih svakodnevnih želja dok bi nam jedina prava želja trebao biti Isus.

Zatim je uslijedio susret sa živim Isusom u klanjanju te zajedničko druženje u prostorijama župe.

Ovogodišnji Holywin me se izrazito dojmio zbog predstavljanja teme na poučan i zanimljiv način, angažiranosti križara, župnika i kapelana te radosti koju su prenijeli na sve sudionike događaja.

Više fotografija može se pogledati putem sljedeće poveznice na Facebook stranicama požeške biskupije.

BOG ŽIVI!

Dora Dukmenić